VÍZKŐOLDÁS A LEGKORSZERŰBB TECHNOLÓGIÁVAL - Central Heating Kft. | Fűtésrendszer tisztítás | Vízkezelés | Vízkőkezelés | Szűrőberendezések | Vízkőtelenítő szivattyúk | Mosókompresszor

VÍZKŐOLDÁS A LEGKORSZERŰBB TECHNOLÓGIÁVAL

A vízkőoldási technológia a műanyagok és vegyszerek széleskörű térhódításával annyira leegyszerűsödött, hogy az üzemek saját maguk, szakembereikkel, előzetes képzés nélkül is az elvízkövesedett készülékeiket, hőcserélőiket stb., ki tudják tisztítani. Ily módon lehetővé válik, hogy az üzemek a legmegfelelőbb időpontban tisztítsák ki készülékeiket, valamint a mobil készülékek alkalmazásával a helyszínen elvégezhetik a vízkőtelenítést.

 

A modern vízkőoldási technológia lényege abból áll, hogy a megfelelően kiválasztott, és megfelelő %-ra felhígított vegyszert vegyszerszivattyú segítségével a tisztítandó készülékekben áramoltatjuk, ezzel elérjük, hogy a leoldott vízkövet az oldat magával viszi, s így a még le nem oldott vízkővel mindig friss vegyszer lép reakcióba. Az áramoltatást, cirkulációt mindaddig fenntartjuk, amíg a vízkő teljesen leoldódott.

Ezt a vízkőoldási folyamatot szemmel könnyen követhetjük az átlátszó műanyag tömlőkben, amellyel a vegyszivattyút és a tisztítandó készüléket összekapcsoljuk. Már az áramoltatás megindításának pillanatában is a tisztítandó készüléken átáramló vegyszer oldja a vízkövet, aminek hatására a vegyszer zavarosodik, gázbuborékos lesz. Ha a vízkő teljesen kioldódott megszűnik a zavarosság és a buborékképződés, így mind a két átlátszó műanyag tömlőben a vegyszer színe azonos áttetszőséget mutat.  Akkor lehetünk biztosak a vízkő teljes kioldódásában, ha az oldatunk még aktív maradt. A vegyszer aktivitását pH méréssel ellenőrizhetjük. (lakmuszpapír, elektromos pH mérő ). Elvégezhetjük az ellenőrzést  oly módon is, hogy az oldatból 2-3 decit veszünk egy  üvegpohárba, majd vízkődarabokat szórunk bele, és a pezsgés erősségéből  következtetünk, hogy az oldat mennyire aktív még.

Az ily módon kitisztított készüléket 2-5%-os semlegesítő vegyszerrel át kell öblíteni, amelyet az előzőekben ismertetett cirkuláció létrehozásával azonos módon kell elvégezni 10-30 percig, majd végül egy hideg vizes öblítést végzünk hasonló módon.

Eltérő módon végezzük a cirkó bojlerek utókezelését: elegendő egy 10 perces hideg vizes öblítés, amit a készülék hálózatra kapcsolását követően végzünk el.

A vízkőoldás ideje 15 perctől több óráig is eltarthat attól függően, hogy milyen a vízkő összetétele, vastagsága, a tisztítandó felület nagysága. A vízkőoldás idejét azáltal csökkenthetjük, hogy ha az áramlás irányát megváltoztatjuk, aminek hatására a vegyszer a kérgesedéseket mindkét oldalról megtámadja, így a mészpikkelyek pótlólagos leoldása megy végbe, különösen előnyös az alkalmazásuk a majdnem teljesen eldugult csővezetékeknél. Az AQUAMAX cég a szivattyúk és kémiai termékek széles palettáját állítja elő. Minden készülék áramlás irányváltóval ellátott.

A vízkő oldása során az oldandó mész habosodik és gáz keletkezik. Ezáltal egyfajta dugó alakul ki, ami a vízkőoldás előrehaladását késlelteti és néhány esetben meg is akadályozza. Az áramlás- irányváltó működtetése által a szivattyúhoz vezető befolyási, illetve kifolyási irány felváltásra kerül a dugóhatás ezáltal kiküszöbölhető.

Vegyszerek megválasztása a tisztítandó készülékek anyagának megfelelően történik, és a különböző fémekkel szemben fennálló követelményeknek messzemenően megfelelnek.

EVOLUTION TERMÉKCSALÁD
EVOLUTION vízkőtelenítő szivattyúk.
PROMAX 30 SUPAFLUSH
Függőleges tengelyű vízkőtelenítő szivattyú.
PROMAX 20 irányváltós vízkőmentesítő szivattyú
Savazógép szervizes szakembereknek