GÁZBOJLEREK (CIRKÓK) VÍZKŐTELENÍTÉSE - Central Heating Kft. | Fűtésrendszer tisztítás | Vízkezelés | Vízkőkezelés | Szűrőberendezések | Vízkőtelenítő szivattyúk | Mosókompresszor

GÁZBOJLEREK (CIRKÓK) VÍZKŐTELENÍTÉSE

Ajánlott vegyszerszivattyúk : EVOLUTION 10, PROMAX 20

EVOLUTION TERMÉKCSALÁD
EVOLUTION vízkőtelenítő szivattyúk.
PROMAX 20 irányváltós vízkőmentesítő szivattyú
Savazógép szervizes szakembereknek

A vízkőtelenítés kb. 15-30 perc időt igényel.

A készülék tisztítása a helyszínen történik.

Oldani kell a hőcserélő  mindkét hollandiját az armatúra felett. Csatlakoztassuk a vegyszivattyú átlátszó tömlőit a hőcserélőhöz. Töltsük fel a szivattyú tartályát a min-max jelzés közötti szintre a már előre elkészített vegyszerrel. Ügyeljünk arra, hogy a vegyszer szintje mindig a min és a max jelzés között legyen a vízkőoldás alatt.

A vegyszertartály beöntő nyílását hagyjuk szabadon, hogy a keletkező gázok könnyen eltávozhassanak.

 

Csatlakoztatjuk az elektromos motor vezetékét a hálózatra. Kapcsoló segítségével beindítjuk a vegyszerszivattyút. A cirkulációt, áramoltatást mindaddig fenntartjuk, amíg a vízkő teljesen kioldódik, amelyet a már ismert módon ellenőrizhetünk. Ha befejeztük a vízkőtelenítést, megszüntetjük az elektromos csatlakozást. A vegyszerszivattyú csatlakozó tömlőit oldjuk, először a  nyomóoldali vezetéket, majd megvárjuk, hogy a vegyszer visszafolyjon a vegyszertartályba, utána a másik tömlőcsatlakozást is oldjuk. A kitisztított készüléket visszakapcsoljuk a hálózatra, egy 10 perces hideg vizes öblítést végzünk oly módon, hogy egy meleg vizes csapot megnyitunk. Ezt követően begyújtunk a bojlerbe.

 

A SZIVATTYÚ TISZTÍTÁSA

Ha a vízkőtelenítési folyamat befejeződött távolítsuk el a vízkőtelenítő folyadékot a tartályból, majd keringessünk tiszta vizet a szivattyúval oly módon, hogy a tömlőket kapcsoljuk össze egy-egy közcsavar segítségével.

 

FIGYELMEZTETÉS:

 

– A szivattyút szállítani csak üres állapotban szabad.

– A szivattyút soha ne működtessük szárazon.

– Használat közben kerüljük a szivattyú mozgatását, így  megelőzhetőek a  mozgásból eredő sérülések.

– Vízkőtelenítés közben a szivattyú tartályán lévő beöntő csonk kupakját vegyük le, hogy a keletkező gázok könnyen távozhassanak

– Vízkőtelenítés  közben az oldat hőmérséklete nem haladhatja meg az  50°C-ot

– Idővel a hajlékony csövek és csőszerelvények sérülhetnek, károsodást okozhatnak, ezért cseréjük  szükségessé válhat.